selamat datang ke laman rasmi dewarimba

Doa Penggerak / Pendinding Diri  

Posted by dewa rimba adventure team

Ok..kali ni aku aku post doa ni utk diamalkn..bkn hanya utk panjat gunung..untuk buat keje seharian pn ok..InsyaAllah ianya mampu mengelakkan sebarang bencana dr menimpa kita.."Dengan nama Allah, yang tidak memberikan mudarat sesuatu dibumi juga dilangit dan Dia Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui"

KEGUNAAN AYAT PENGGERAK/PENDINDING DIRI

Cara menggunakannya :-

1. Bila hendak pergi kesesuatu tempat yang berisiko atau merbahaya, atau bermusafir atau balik kampung atau hendak membuat sesuatu perkerjaan yang berisiko atau pulang kerumah daripada melakukan sesuatu perkerjaan yang berisiko, maka baca ayat ini 7x.

2. Jika bacaan tersekat-sekat atau ada gangguan ketika membaca ayat ini, berehat dahulu. Setelah berehat baca lagi sehingga 7x bacaan lancar baru teruskan perjalanan atau perkerjaan tersebut.

3. Amalkan bacaan di atas 3x tiap-tiap lepas solat sehari untuk sebatikan dalam badan agar Allah melindungi kita daripada segala bahaya atau sebarang MUDARAT pada hari berkenaan.

4. Jika hendak menjamah makanan/minuman diluar rumah seperti di restoran dan R&R,sila baca dalam hati 3x,jika makanan tersebut mengandungi racun/santau,dengan izin Allah cawan/pinggan itu pecah.

5. Jika hendak menaiki kenderaan,baca juga ayat ini 3x supaya kita akan dielakkan dari sebarang malapetaka seperti accident dan sebagainya.

6. Jika kita menjalankan perniagaan,insyaAllah kita tidak akan menanggung sebarang kerugian jika mengamalkannya 3x tiap-tiap lepas solat.

7. Bagi mereka yang bertugas sebagai Perawat Islam atau pesakit gangguan jin dan orang biasa juga,kesan amalan 3x tiap lepas solat ini juga akan dapat mengunci tubuh mereka dari dimasuki jin.

Hasil ehsan dr Tok Moh Jun..

This entry was posted on Monday, January 5, 2009 at 3:09 AM . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 comments

gud info~ thanks.. smoga kita dapat menghindarkan diri dari malapetaka~ amin!

February 23, 2009 at 11:51 PM

Post a Comment