selamat datang ke laman rasmi dewarimba

SINGLE(07/05/09) -> MARRIED(08/05/09)  

Posted by dewa rimba adventure team

hari ini hari khamis, tarikh 07/05/2009, merupakan hari terakhir apis a.k.a abg aku berstatus BUJANG.. heheh! mcm tak caye je. esok tepat pukul 9.30am, 08/05/2009 apis akan di akad nikahkan.

mase kecik dulu, kitorang mmg suke gado. tp suke maen n wat aktiviti yg tak berpaedah sesame..hahahaha! kalo cuti skola, mesti kitorang (aku, apis n eddy) merayap masok kebun (konon2 nk trekking ar, jumpe kulit ular, mencicit lari..har! har! har!), pastu masok utan kat blakang umah (semate-mate nk maen tali tarzan), bile kak yong ade blk, pukul 8am da ade kat depan umah dia..hahahaha!


(dari kiri: ina, idah, apis, ajib n pozie..eddy takde dlm pic nih. aku lupe pasal ape..hahaha!!)

naek tingkatan 1, apis masok asrama kat asrama yayasan selangor sabak bernam. dok la aku sensorang kat umah. bosan siot. takde geng nk gado..hahak! tp bile aku lak naek tingkatan 1, apis pindah skola, 1 skola ngan aku.. best2! da ade geng gado blk sebab pg2 nk g skola mak aku kejot kol 5.30am. so maen tolak2 ar sape kene bgn dulu. siap gado2..hahahaha!!

gi skola naek bas, so kene naek bas kol 6.00. pernah gak skali dulu bas rosak, aku ngan eddy da bantai blk umah. padahal bas ok je pastu, apis sorg je yg gi skola. aku ngan eddy da bantai gi mancing kat palong tiga..hahahaha!!

abes skola, aku masok poli, apis lak masok PTPL. so tak byk aktiviti yg kitorang wat mase tgh blaja nih. cume ade ar skali skale aku join aktiviti kolej apis ni mcm camping n naek gunung nuang..hee!

apis ni pelik sket, bile gi mane2 wat aktiviti, mesti ade je "benda" yg dia nampak. aku ni plak suke cite2 camtu. so setiap kali dia wat aktiviti, blk tu mesti aku tanye punye la. n jawapannye pon takkan menghampakan aku. ade je citenye. mase kitorang camping dulu pon "benda" tu mmg ade. bukan apis sorg je yg dengar n nampak. tak pasal2 aku skali terlibat..adeh..hahaha!!

bile da keje ni, byk ar aktiviti yg kitorang wat sesame. siap wat DEWARIMBA ADVENTURE TEAM lg. mase tu raye haji. tah taon bile aku pon lupe da. macam bese, tiga sekawan, aku,apis n eddy. kitorang semayang raye kat sg. bol..hahahaha! lepak kat sane sambil orang laen sibuk nk ke masjid..kekekeke!! kat situ ar terciptanye nama team tu. dari situ ar kitorang bergiat aktif blk dlm dunia outdoor nih. join aktiviti dengan team laen. so berkembang la jaringan persahabatan tu.. cewah!!







bile jalan2 gi pasar malam ke makan kat kedai mamak ke mesti dorg ingat aku n apis kembar. padahal jarak 3 taon. slalunye aku iye kan aje bile dorg tanye camtu. sebab bile aku jawab bukan kembar, mesti dorg tanye lg. mane satu adik mane satu abang. aih..byk soal lak mamak ni. atas dasar friendly aku jawab ar, aku adik dan dia abang. tp yg tak tahannye bile dia tanye lagi, "eh apsal adik lg nampak tua dari abang??" soalan yg paling aku malas nk jawab. rase nk lesing je pale mamak tu.. hahahaha!! yg sebetulnye, aku nampak lg matured dari apis..bukan tua..muahahahaha!!! so lepas tu, aku jawab je aku n apis kembar, saya abang dia adik.. hahahaha!! lantak ko la mamak kene kenceng ngan aku...hahaha!! keluar dari kedai tu mesti gelak..kekekeke!!

seminggu sebelum apis kawen, kitorang pindah ke umah laen lak. almaklum la sebelum ni sewa bilik je. kecik ya rabbi.. kalo bujang okey ar. kalo da kawen, mmg tak ok. mase tgh cuci umah, aku terpikir, mcm tak caye je apis da nk kawen, siap sewa umah sendiri, barang2 pon da beli. boley di katekan da lengkap untuk bina sebuah family..hahaha!!

to apis, semoga berbahagia n kekal berpanjangan hubungan ko dengan kak chik (hari tu panggil kak uda, mcm tak best je..hahaha!!) cepat2 ar dapat baby, sebab da lame takde baby dalam family kite. yg paling kecik pon da besa n ganaz..kerek je ngan aku budak tu..rase nak sekeh je pale lutut dia laju2..hahak!!

nnt bile anak ko da besa skit, ko kene ajar dia masok utan jugak. baru ar ade geng masok utan bile da tua2 nnt..kekekeke! harapan aku, ko tak gantong bag tros. nnt bosan ar aku takde geng nk masok utan. takde ar orang ckp kite kembar lagi..muahahaha!

kesimpulannye (da macam karangan skola menengah dulu lak..kekekeke!!) takde ape pun yg tersimpul, sume ok jek..hahahhaa! okey la, SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT APIS, SEMOGA KEKAL BERPANJANGAN SAMPAI AKHIR HAYAT. SELAMAT MENAMATKAN ZAMAN BUJANG BRO!! HAPPY SLALU!!

PETA UMAH AKU

p/s:- sok bile khadi tu henjut tangan ko, jawab dengan cool je..lex bro..lex..hahahaha!!!



This entry was posted on Wednesday, May 6, 2009 at 11:14 PM . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment